Sorting
Source
Katalog zbiorów
(6)
Form of Work
Książki
(6)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Status
available
(5)
only on-site
(2)
Branch
Wypożyczalnia Maków Podhalański
(3)
Wypożyczalnia Filia Grzechynia
(2)
Czytelnia Filia Juszczyn
(2)
Author
Begg David
(1)
Berger Stanisław (1923- )
(1)
Ciepielewski Jerzy (1927-1994)
(1)
Czarny Bogusław
(1)
Dańkowska Maria (1933-1991)
(1)
Dornbusch Rudiger (1942-2002)
(1)
Fischer Stanley (1943- )
(1)
Galiński Tadeusz (1914-2013)
(1)
Jarosz Maria (1931-2016)
(1)
Kostrowicka Irena
(1)
Landau Zbigniew (1931-2018)
(1)
Matkowski Zbigniew
(1)
Rapacki Ryszard
(1)
Tomaszewski Jerzy (1930-2014)
(1)
Year
1990 - 1999
(2)
1980 - 1989
(3)
1960 - 1969
(1)
Time Period of Creation
1901-2000
(4)
1945-1989
(3)
Country
Poland
(6)
Language
Polish
(6)
Audience Group
Młodzież
(1)
Studenci
(1)
Subject
Historia gospodarcza
(1)
Kuchnia polska
(1)
Kultura
(1)
Odżywianie
(1)
Patologia społeczna
(1)
Problemy społeczne
(1)
Rodzina
(1)
Savoir-vivre
(1)
Życie codzienne
(1)
Żywność
(1)
Subject: place
Polska
(3)
Świat
(1)
Genre/Form
Poradnik
(2)
Podręcznik
(1)
Domain
Historia
(2)
Gospodarka, ekonomia, finanse
(1)
Kulinaria
(1)
Kultura i sztuka
(1)
Psychologia
(1)
Rodzina, relacje międzyludzkie
(1)
Socjologia i społeczeństwo
(1)
Styl życia, moda i uroda
(1)
6 results Filter
Book
In basket
Kuchnia polska / [autor Stanisław Berger i inni]. - Wydanie 25. - Warszawa : Państwowe Wydawnictwo Ekonomiczne, 1984. - 798, [2] strony, [64] strony tablice kolorowe ; 25 cm.
Kuchnia polska PWE jest obecna w polskich domach i polskich księgarniach na całym świecie od prawie 50 lat. Fenomen jej popularności należy tłumaczyć tym, że nie jest to zwykła książka kucharska, zawiera bowiem nie tylko doskonałe i sprawdzone przepisy na dania współczesne i tradycyjne, proste i wyrafinowane, opracowane na podstawie najnowszej wiedzy o zdrowym odżywianiu przy współudziale pracowników Instytutu Żywności i Żywienia ale także wiadomości na temat zasad: racjonalnego żywienia, nakrywania do stołu, podawania potraw, zachowania przy stole, żywienia dietetycznego (wraz z przepisami!).
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia Filia Juszczyn
Copies are only available in the library: sygn. 6 P. (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Wypożyczalnia Maków Podhalański
There are copies available to loan: sygn. 33 M. (1 egz.)
Wypożyczalnia Filia Grzechynia
There are copies available to loan: sygn. 3 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia Filia Grzechynia
There are copies available to loan: sygn. 39 (1 egz.)
Book
In basket
Kultura Polski Ludowej. - Warszawa : Państwowe Wydawnictwo Ekonomiczne, 1966. - 441, [7] stron ; 24 cm.
W Polsce Ludowej nastąpiło upowszechnienie i zdemokratyzowanie kultury.Likwidacja analfabetyzmu, pełne upowszechnianie oświaty, olbrzymia rozbudowa szkolnictwa średniego i wyższego, a jednocześnie zwielokrotnienie tytułów i nakładów wydawanych książek ,rozbudowa sieci bibliotek, teatrów, kin, muzeów i innych instytucji kulturalnych - wszystko to złożyło się na wielki proces rewolucji kulturalnej, która podniosła najszersze masy społeczeństwa do poziomu aktywnych odbiorców i współuczestników życia kulturalnego.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia Filia Juszczyn
Copies are only available in the library: sygn. 9 P. (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia Maków Podhalański
There are copies available to loan: sygn. 31 (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again