34556
Book
In basket
[...]Celem publikacji jest pokazanie kulinarnego dziedzictwa, które jest niezwykle ważną częścią dziedzictwa kulturowego każdego narodu, pozwalającego zachować tożsamość i uświadamiającego jak ważne są korzenie, z których się wywodzimy. Kuchnia dla każdego z nas smakuje inaczej - potrawami przypominającymi nasze dzieciństwo, smakami potraw serwowanych przez nasze babcie i prababcie, regionalnymi produktami, ale zawsze jednoczy nas przy wspólnym stole, stając się niejako synonimem zjednoczenia, wspólnoty. Jednocześnie podtrzymuje świadomość lokalną, poczucie lokalnej przynależności i stanowi nieodłączny, niezwykle ważny element naszej historii i kultury.[...] [ze wstępu Danuty Kawy, Prezes LGD "Podbabiogórze"]
Availability:
Wypożyczalnia Filia Białka
Brak informacji o dostępności: sygn. 6 (1 egz.)
Wypożyczalnia Filia Juszczyn
There are copies available to loan: sygn. 6 (1 egz.)
Notes:
General note
Rok wydania na podstawie daty wpływu egzemplarza obowiązkowego.
Funding information note
Współfinansowanie: Unia Europejska (UE)
Language note
Tekst równolegle w języku polskim i rumuńskim.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again